Monthly Archives: november 2013

OPENING 2E EXPOSITIE 2013


Op zondag 15 december om 14:00 uur zal de 2e expositie van dit seizoen officieel worden geopend door Wethouder Antoinette Laan van de Gemeente Rotterdam.
Tijdens deze expositie zijn werken te zien van Karin Berg, Wendy van den Bogert, Astrid Bol, Anca Boonacker, Anita Helmy, Rachel Otto, Piet Smal, Tia Sprott,  Elselien Taconis-Haantjes, Anja Vreeswijk, Fons Wensing.
De gastkunstenaar is Anita Ammerlaan uit Roosendaal.
U bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

https://www.facebook.com/messages/#!/events/668646316501990/?source=1

 

Anita Ammerlaan


Onze gastkunstenaar is tijdens de tweede expositie Anita Ammerlaan,

Anita Ammerlaan – Beeldende kunst

Anita Ammerlaan, afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy te Rotterdam in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geinspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom.

http://www.youtube.com/watch?v=fB7Ocq9KWcM

Omdat Anita van mening is dat zij zich ook buiten het schilderen van koeien verder moet ontwikkelen, is zij zich steeds meer op andere manieren en in andere onderwerpen gaan toeleggen. Het blijkt echter dat de dierenwereld en de natuur toch een rode draad zijn in Anita’s schilderijen.

Anita benadert haar thema’s op een persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar kleurrijke schilderijen een poetische lading krijgen.

U kunt nu ook het werk van Anita Ammerlaan bekijken in haar nieuwe atelier aan de Oude Markt 39 in Roosendaal. Het atelier is tevens een expositieruimte voor andere kunstenaars. Bezoek op afspraak of tijdens openingstijden. Dichtstbijzijnde parkeerplaats ‘Emile van Loonpark’. De agenda kunt u onder ‘events’ vinden. U kunt ons ook ‘liken’ op facebook. Verkorte url facebookpagina; www.alturl.com/rcfbk

Sinds kort heeft Anita Ammerlaan nu ook een webshop. Via deze webshop kunt u kleine schilderijen, kaarten en kalenders aanschaffen. Betaling kan via het makkelijke, goedkope en veilige Paypal. Uw bestelling wordt nauwkeurig verpakt en naar u toe gezonden. www.etsy.com/shop/ArtAnitaAmmerlaan

tekst, overgenomen van haar website: http://www.anitaammerlaan.com/

Expositie 2 2013


Van 15 december 2013 tot en met 26 januari 2014 kunt u genieten van de volgende expositie.
LIJST VAN EXPOSANTEN:

De gastkunstenaar is Anita Ammerlaan uit Roosendaal  http://www.anitaammerlaan.com/index.html

1 Karin Berg                                http://www.karinberg.nl/
2 Wendy van den Bogert          http://www.frozenimages.nl/
3 Elselien Taconis-Haantjes    http://www.taconis-beelden.nl/
4 Tia Sprott Wolga                    http://www.waddinxveensekunstkring.nl/leden.php?id=46
5 Anja Vreeswijk                        http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profile/AnjaVreeswijk
6 Astrid Bol
7 Anita Helmy                            http://www.artw8.com/nl/category/anita-helmy/
8 Fons Wensing                         http://www.kunstkringalexander.nl/wensing-fons
9 Anca Boonacker                     http://www.aboonacker.nl/
10 Rachel Otto
11 Piet Smal                                http://www.pietsmal.nl/

SINTERKLAAS MUSEUM


Sinterklaasmuseum

O kom er eens kijken in het Sinterklaasmuseum. In winkelcentrum Boulevard aan het Maltaplein is er dit jaar opnieuw een Sinterklaasmuseum.

Op zondag 17 november komt Sinterklaas met zijn Pieterbaas naar Nesselande en dan gaan ook de deuren van het museum open.
De museumstukken worden aangeboden door mensen die het heel leuk vinden dat Sinterklaas weer naar Nederland komt. In het museum is heel veel te zien over Sinterklaas.

sint museum kwadwkunstenaar Ivonne van Nieuwendijk heeft deze prachtige sinterklaasschildering gemaakt op het raam!

De Sint komt al zo lang in Nederland en daar is veel over te vertellen en te zien. Alle cadeautjes worden altijd in heel mooi papier ingepakt. Gelukkig zijn er mensen die pakpapiertjes hebben bewaard en nu kunnen we zien hoeveel leuk inpakpapier er in de loop van de jaren is ontworpen. Niet alleen spullen van de Sint en Pieten kun je zien in het Sinterklaasmuseum maar ook zijn er spullen van Amerigo te zien. Zijn zadel en hoofdstel maar ook zijn schoenen. Hoe leeft de Sint en zijn Pieterbazen als hij in Nederland is? Zijn gemakkelijke stoel, zijn toilettafel en wat eet Sinterklaas eigenlijk het liefst?

Pieterbaas heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er ook veel te doen is: cadeautjes inpakken is een hele kunst, zaklopen doen de pieten voor de grap en hoe hoog kun je pakjes stapelen.

Het Sinterklaasmuseum is open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Voor jong en oud is de toegang is gratis.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Multifunctioneel Centrum De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam-Nesselande, tel. 010-2862760 of 010-4553799. tineke.vandenberg@buurtwerk.nl

 

Category: Uncategorized