Monthly Archives: september 2014

Joke Diehle


Joke DiehleJoke is in Rotterdam geboren en heeft daar haar jeugd doorgebracht. Op de Willem de Zwijger HBS is haar de liefde voor kunst in de ruimste zin des woords bijgebracht door haar tekenleraar Piet van ’t Zelfde.

Haar werkzaamheden lagen vooral op het cijfermatige vlak. Daarnaast is ze in de loop der jaren een aantal creatieve cursussen gaan volgen, zoals fotografie en edelsmeden.

Tegen het einde van haar loopbaan is ze gaan tekenen. Ze kwam terecht bij Jeanette Amesz, die haar veel heeft geleerd en dat nog steeds doet. Een mens is tenslotte nooit uitgeleerd.

Haar voorkeur gaat uit naar (pen-)tekenen en aquarel. Als lid van het Open Atelier in haar huidige woonplaats Nieuwerkerk, wil zij zich nu de etstechniek eigen maken.

Daarnaast is zij bezig met beeldhouwen in speksteen. Zij volgt nu al enige jaren cursussen bij Els Grootaers. Daar maakt zij ook de wasmodellen voor de bronzen beeldjes. Tevens heeft zij enkele jaren een workshop beeldhouwen in Italië gevolgd bij Janine Foppes, waar werd gewerkt met albast en marmer.

Zij is benieuwd naar uw reactie op haar geëxposeerde werken.

Susan Broman


Susan BromanSusan Broman is geboren en getogen in Rotterdam. Als klein meisje was zij een groot liefhebber van tekenen en schilderen. Na haar studie bedrijfskunde is zij het schilderen weer op gaan pakken en heeft zij verschildende cursussen gedaan aan de SKVR. Om uiteindeljk het bedrijfsleven vaarwel te zeggen en zich volledig op kunst te richten. Sinds

haar drie kinderen naar school gaan combineert ze het moederschap met schilderen,beeldhouden en het geven van cursussen in haar atelier in Moordrecht.

Ze maakt schilderijen met acrylverf op hout van dieren, bloemen en planten. Deze schilderijen kunnen na behandeling tegen weer en wind. Ze zijn geschikt voor buiten in de tuin of balkon. Maar ze kunnen natuurlijk ook binnen worden opgehangen.

Deze schilderijen kunnen ook in opdracht gemaakt worden. Met als onderwerp uw eigen hond, kat of zelfs paard.

Daarnaast heeft ze een grote passie voor beelden en maakt ze kleurrijke beelden van polyester. Deze zijn te bewonderen op haar website. Www.susanbroman.nl

Voor meer informatie kunt u altijd contact met haar opnemen Telefoon nummer 06-42595665.

Ria Suchorski


Ria SuchorskiRia Suchorski

In 1995 is zij begonnen met het tekenen van mandala’s. Een mandala is een tekening binnen een afgebakende ruimte: “de cirkelomtrek” en komt oorspronkelijk uit Tibet en Nepal. Zij heeft daarin ook verschillende cursussen gevolgd en door het gebruik van Charisma potloden met zijn prachtige kleuren was het een feest voor Ria om daarmee bezig te zijn.

Maar ook iconen hebben haar altijd geinteresseerd. Maar zij heft nooit geweten dat er een mogelijkheid was om zelf iconen te gaan schilderen. Totdat zij het boek “zelf iconen schilderen”” zag liggen. Zij is daar eerst zelf mee aan de slag gegaan maar dat was niet eenvoudig en zij besloot ook hierin les te nemen. Na veel zoeken en omwegen is zij bij een Bulgaarse iconenschilder terechtgekomen. Daar heft zij bijna acht jaar lessen gevolgd.

Het fascinerende aan het schilderen van iconen is de traditionele techniek. Het voorbereiden van de plank, branden en schuren ,en het aanbrengen katoen en een grondering van 12 lagen met krijt, water en lijm, en het schilderen met ei-tempera en verfpigmenten maakt het voor haar tot iets heel bijzonders

Els Mulder


Els MulderEls komt uit een kunstzinnige familie. Haar vader was ook kunstenaar en al gauw werd er zeer regelmatig getekend en geschilderd wat resulteerde in een eerste prijs met een tekenwedstrijd van het Parool toen ze 5 jaar oud was.

Na de middelbare school volgde ze lessen op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s Hertogenbosch en heeft ze kennis gemaakt met vele disciplines uit de kunst.

Daarna behaalde ze een akte tekenen in Amsterdam en gaf jaren les op school.

Later volgde ze nog ets lessen aan de Vrije Academie te Rotterdam.

Haar werk is regelmatig te zien tijdens kunstroutes en exposities. Ook is Els haar werk opgenomen bij de Kunstuitleen in Capelle aan den IJssel.

De serie die hier ten toon gesteld wordt is ontstaan uit lijnen, die met de ogen dicht en met de “verkeerde”hand zijn getrokken.

Door er goed naar te kijken ontdekt zij er allerlei vervreemdende gezichten in die dan uitgewerkt worden.

Dit alles in olieverf op doek met een zwarte ondergrond. Het formaat is 20 x 20 cm.

kitty van der linden


kitty van der lindenKitty van der Linden, Geboren in Rotterdam.

Kitty is na 35 jaar nog steeds gefascineerd door klei.
Door verschillende stooktechnieken zijn het allemaal unieke exemplaren. Haar voorliefde gaat vooral uit naar maskers, veelal met een oosterse uitstraling.
Het meest van haar werk is Raku gestookt (een oude Japanse stooktechniek)

Ook verwerkt ze edelstenen en oosterse sieraden in haar werk. Haar werk bestaat uit, beelden, maskers, torso’s en vogels.
Ze exposeert haar werk in Nederland, Duitsland en Spanje. Naast keramiek maakt Kittty ook schilderijen.

In 2013 heeft zij een certificate of Excellence gewonnen van Palm Art Award 2013 Leipzig.

Haar website is kittyvanderlinden.tumblr.com

Bert Vernooij


Bert VernooijBij diverse instellingen heeft hij teken- en schilderlessen gevolgd, waaronder De Vrije Academie, en hij was regelmatig in Frankrijk te vinden om in de natuur te schilderen. De natuur is en blijft een inspiratiebron voor hem. Het spanningsveld tussen realistisch en abstract heeft hem altijd geboeid. Het lineair werken heeft o.a. met de polder te maken. Takken, riet, begrenzingen door sloten, hekken etc. kun je zien als horizontalen, verticalen en diagonalen. Later is hij meer organische lijnen en vormen gaan toevoegen. Door te abstraheren kun je loslaten en weer toevoegen wat het werk nodig heeft. Intuïtie en associatie spelen hierbij een grote rol. Door de jaren heen wordt het werk steeds kleurrijker, losser en lichter. Om los te komen van eerder gemaakt werk experimenteert hij soms met andere technieken en onderwerpen. Dit proces noemt hij “uitstapjes maken”. Op deze manier blijft zijn ontwikkeling een dynamisch proces.

Studies:
Vrije Academie Rotterdam
Propedeuse Opleiding Creatieve Therapie Hoge School Utrecht
Vooropleiding Willem de Kooning Academie Rotterdam

Persoonlijke begeleiding van Beeldend kunstenaars;
Krysia Peka, Henk van Vessem, Arthur Bernard en Rinie Biemans

Vele work-shops in binnen-en buitenland

Divers
Deelnemer Kunstuitleen Capelle aan den IJssel
Lidmaatschap Capelse Kunstkring
Lidmaatschap Stichting Kunstweek en NABK
Commissielid kunstuitleen Capelle aan den IJssel
Geven van schilder cursussen in eigen atelier
Ingeschreven bij de kamer van koophandel

Annemiek van Oosten


Annemiek van OostenNa vele jaren als journalist (Het vrije Volk, Rotterdams Dagblad, AD) is schrijven geleidelijk schilderen geworden.
Veel heeft Annemiek van Oosten te danken aan de SKVR en vooral aan ‘Het Experiment’ van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Nico Kervezee, waar zij begin jaren negentig voor het eerst woorden inruilde voor beelden.

Het resultaat?
Schilderijen, al dan niet met letters (gemengde techniek, acryl, verpakkingsmateriaal, etcetera).
Het experimenteren met materiaal, vormen en kleuren kenmerkt het schilderwerk van Annemiek van Oosten.

Nieuwsgierig naar het werk van Annemiek van Oosten?

Kijk ook op www.artw8.com of mail naar avanoosten@hetnet.nl om een afspraak te maken voor een bezoekje aan haar huisatelier.
U bent van harte welkom.

Ingrid Olieman


Ingrid OliemanRond haar 20ste levensjaar, volgdeIngrid tekenles en zag dat daar niet veel uit kwam.
Zij was geïnspireerd bezig met gezichten, via foto’s, maar kon niet goed de vorm en uitstraling van de persoon natekenen. Het klopte voor geen meter!
Toen zij 31 jaar oud was, kreeg zij een hersenbloeding. De hersenbloeding speelde zich links in haar hoofd af en zij kon toen niet meer praten.
De rechterkant van haar hersenen ging sterker werken waardoor haar creativiteit is veranderd.
In januari 2000 ging zij lessen volgen bij Ernst de Vogel en zag dat zij anders ging schilderen.
Tenminste… dat vind zij zelf

Kijk maar wat u van haar schilderijen vindt.

Zij schildert met: olieverf, acryl en stabilo verder ook matter painting (bv met rijst, bladeren en touw daarbij) Haar schildermanier is: abstract, natuur en portretten.

Op haar site: www.atelieringridolieman.nl zijn haar schilderijen en de prijzen te zien.

TOM MELSEN


TOM MELSENTom is een jong, opkomend artiest en opende zijn eerste solo expositie in februari 2014 in Amstelveen. Al snel daarop volgde een tweede tentoonstelling met schilderijen in de bruisende kunststad Berlijn.

Vanaf dat moment is de aandacht voor het werk van Melsen sterk toegenomen. De schilderijen van Melsen werden gepubliceerd in verschillende internationale magazines en ook op het internet is zijn werk niet onopgemerkt gebleven.

Kunstcritici spraken met lof over zijn kunst: “the same emotional strength as a painting by Francis Bacon”, “original and un-generic” en “fine, personal and original works”, waren enkele kritieken.

In juli 2014 vertoonde Haus der Berliner Festspiele (Berlijn) Melsen’s muzikale compositie en video. Tevens was Melsen een van de gasten op de internationale conferentie “The Future Is Not What It Used To Be” in Amsterdam, om zijn schilderijen te tonen aan leden van meer dan vijftig culturele centra uit heel Europa.

Het werk van Melsen kenmerkt zich door de soms wat dramatische beelden en het veelal donker kleurgebruik.

Hij schildert voornamelijk portretten, waarbij bepaalde delen van het gezicht niet of nog nauwelijks herkenbaar zijn.

In 2015 zal Melsen nogmaals in Berlijn exposeren. Voor meer informatie en actuele agenda kunt u kijken op melsenworks.com

Wanja Meijer


Wanja MeijerWanja is opgegroeid in een creatieve familie: haar vader is keramist en haar moeder boekbinder die haar eigen marmers maakte.

Haar oma’s speelden toneel, tekenden en zongen. Zelf speelde zij cello, zong in koortjes, zat op tekenles, naaide haar eigen kleren en danste Argentijnse tango. Van haar vader leerde zij fotograferen en haar onderwerpen uit verschillende hoeken te bekijken.

Met haar moeder naait zij haar eigen kleren en zie wat je met naald en draad allemaal kan doen.

Maar het duurt tot 2008 voor zij de liefde voor vilten ontdekt. Met wol, water, zeep en een bundeltje spierkracht zoekt zij naar balans tussen transparantie en stevigheid. Hierbij wil zij de luchtigheid van het materiaal graag behouden. “De balans in on-evenwicht raakt haar diep. Het is alsof je naar een eeuwigdurende dans aan het kijken bent”.

In haar werk gebruikt zij nooit meer dan 5 kleuren wol. Door haar techniek van het “leggen” van de wol ontstaan er nieuwe kleuren, net zoals een schilder die zijn verf mengt. Haar kleurgebruik wordt omschreven als intens en etherisch. Zij is gefascineerd door de schilderijen van Monet en haalt haar inspiratie uit de natuur en literatuur.

Zij volgde lessen bij o.a. Cristina Pacciani en Grietje van Wijk. Zij staat met enige regelmaat op kunstmarkten en heeft geëxposeerd in Galerie Zuid (Harskamp).

atelier Kniedelius

www.wordpress.atelierkniedelius.com

Facebook pagina Kniedelius

 

EXPOSITIE 1 2014/2015


Helaas is deze expositie afgelopen. In totaal hebben we 825 bezoekers ontvangen in de galerie. De volgende expositie wordt geopend op zondag 14 december om 14.00 uur.

EERSTE EXPOSITIE nieuwe seizoen

Om de acht weken is er een nieuwe expositie in de buurtgalerie KUNSTwerk aan de winkel te zien. Op zondag 14 september om 14.00 uur werd de expositie geopend door dhr. Corstiaan Breedveld (voorzitter van de Gebiedscommissie). 

Opnieuw is er een boeiende selectie gemaakt van het aangeboden werk. De kunstenaars komen uit de deelgemeente Prins Alexander en de direct aangrenzende gemeentes, Zuidplas, Nieuw Terbregge en Capelle aan den IJssel.

Kunstminnende vrijwilligers genieten er van om van elke expositie een waar museum te maken. Technieken, stijlen, kleuren en niveaus worden zo gekozen dat de verschillende werken een compleet plaatje worden.

De exposanten; Ria Suchorski, Kitty van der Linden, Bert Ernooij, Annemieke van Oosten, Ingrid Olieman, Simone van Beers, Anita van de Torre, Susan Broman, Wanja Meijer, Irina van den Broek, Tom Melsen, Els Mulder en Joke Diehle zijn tijdens de opening aanwezig en vertellen met plezier het verhaal bij hun werk.

De galerie is vrij toegankelijk  en is geopend op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondag middag van 13:00 – 17:00 uur.

Mocht u interesse hebben om de winkel als vrijwilliger te bemannen dan kunt u dat kenbaar maken door een mail te sturen. Voor meer informatie zie de website www.kunstwerkaandewinkel.nl  of kwadw12@gmail.com of tineke.vandenberg@buurtwerk.nl

KunstWerk aan de Winkel is te vinden op het Maltaplein 56, Winkelcentrum Boulevard, Rotterdam-Nesselande.

 

DSC01442 DSC01440 DSC01438 DSC01437 DSC01436 DSC01435 DSC01434 DSC01432 DSC01431 DSC01430 DSC01429 DSC01428 DSC01425 DSC01423 DSC01417 DSC01412 DSC01411 DSC01407 DSC01405 DSC01397 DSC01392 DSC01391 DSC01389 DSC01386 DSC01382 DSC01381 DSC01379 DSC01376 DSC01373 DSC01368 DSC01363 DSC01354 IMG_9661 IMG_9659 IMG_9658 IMG_9655 IMG_9654 IMG_9653 IMG_9652 IMG_9651 IMG_9650 IMG_9649 IMG_9647 IMG_9627 IMG_9626 IMG_9625 IMG_9624 IMG_9623 IMG_9622 IMG_9621 IMG_9620 IMG_9619 IMG_9618 IMG_9617 IMG_9616 IMG_9615 IMG_9614