Monthly Archives: november 2014

Persbericht opening expositie 2 2014/2015


Wilt u het artikel in dichtbij.nu ( online krant ) bekijken, klik op onderstaande link

Artikel Dichtbij over Expo 2

Category: persberichten

Expositie 2 2014-2015


KUNSTwerk aan de winkel opent de 2e expositie van seizoen 2014/2015. 

Het is nu weer tijd voor de volgende expositie van 8 weken in ‘KUNSTwerk aan de winkel’ op Winkelboulevard Nesselande. Wederom is de organisatie er in geslaagd een mooie, gevarieerde expositie samen te stellen.

Kunstenaars uit Rotterdam-Alexander, Rotterdam-Nieuw Terbregge, Rotterdam-Hillegersberg/Schiebroek, Capelle aan den IJssel en Zuidplas hebben de mogelijkheid om hier te exposeren. Kunstwerken van professionele en niet professionele kunstenaars uit deze wijken en gemeenten zijn te bezichtigen op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

De Officiële opening is om 14:00 uur door de heer L.C. Ernst, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Prins Alexander verricht.

De volgende kunstenaars zijn te bezichtigen:

 • Karin Berg
 • Anneke Brussee
 • Marja Frijmann
 • Astrid van Hoek
 • Sonja Hulstkamp
 • Gita Kalishoek
 • Dorinda van Marrewijk
 • Mariëtte van Noordenne
 • Nico Peters
 • Ron van Savoyen
 • Bert en Ineke Verkleij
 • Ton van Zuuren.

 

Locatie KUNSTwerk aan de Winkel: Maltaplein 56, Rotterdam Nesselande.

De opening van de 2e expositie was zeer goed bezocht (ca. 230 personen) met een geweldige sfeer.
Deze expositie duurt tot zondag 8 februari 2015.
Loop eens binnen om de gevarieerde kunst te bekijken. U bent van harte welkom. Uiteraard is de toegang vrij.
Tevens wensen wij u allen prettige feestdagen en een gezond en artistiek 2015 toe.

 

Geïnteresseerden om de winkel te bemannen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar KWADW12@gmail.com

Meer informatie is te krijgen via bovenstaand email adres of via de website www.kunstwerkaandewinkel.nl

Astrid Morales – van Hoek


Astrid Morales – van Hoek.

Astrid van Hoek

Het werk wat Astrid maakt kan zeer gevarieerd zijn. Niet alleen in de afzonderlijke werken ten opzichte van elkaar maar soms ook in één enkel stuk. De basis hiervoor is gelegd door het volgen van cursussen  via de Vrije Academie en het Nut, aangevuld met specifieke schildercursussen zoals bijvoorbeeld aquarelleren, acryl, pastel, was- en krijttechnieken. Soms gebruikt zij deze technieken door elkaar heen en combineer het dan tot één stuk.

Naast de kunstzinnige kant is zij zeer geïnteresseerd in de spirituele zijde van het leven. Ooit begonnen met een cursus Quantum Touch en intuïtieve ontwikkeling. Vervolgens heeft zij een opleiding Tera- Mai © gevolgd. Een speciale zwaardere vorm van Reiki, waarin zij de 1e en 2e graad heeft behaald. Later heeft zij deze de opleidingen aangevuld met psychometrie en shiatsu.

 

Het is vooral de combinatie van de bovenstaande opleidingen die haar de inspiratie geven tot het maken van kunstwerken die sterk verbonden zijn met de spirituele kant van het leven.

Naast schilderen is het ontwerpen van kledingstukken, tassen en omslagdoeken, met verrassende elementen, een onderdeel wat behoort tot haar aandachtsgebied.

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande  of over de kunstwerken  dan kunt u altijd met haar contact opnemen via de onderstaande mogelijkheden. Ook kunt u kijken op haar website.

Mobiel: 06 – 17 47 43 24

E-mail: astridvanhoek@upcmail.nl

Website: www.astridvanhoek.nl

Anneke Brussee


Anneke Brussee

Brussee

Als kind experimenteerde Anneke al met verf en probeerde van alles   uit, verschillende materialen en technieken door elkaar. Haar schilderijen kenmerken zich dan ook door grote diversiteit.

Zij werkt veel met zand, papier en organische materialen. Door het volgen van diverse cursussen heeft zij deze technieken verder ontwikkeld. Haar stijl is impressionistisch/expressionistisch, maar ook in het abstracte voelt zij zich thuis.

Veel inspiratie haalt zij uit de reizen die zij maakt.

Ook werkt zij regelmatig op locatie. Het onderwerp is voor haar bepalend in welke stijl en met welke materialen zij gaat werken.

Ineke Verkleij – Van Oostrum


Ineke Verkleij- Van Oostrum

iverkleij

Ineke Verkleij ( 1948 ) was tot 2011 werkzaam in het basisonderwijs.

Ongeveer 15 jaar geleden exposeerde zij in een aantal galerieën haar schilderijen. Niet lang daarna begon zij met het maken van beelden in steen. Modelleren in was en het daarna laten gieten in brons biedt haar nog meer mogelijkheden om zich te uiten.

Verbeelding ziet zij als het maken van een beeld. In eerste instantie waren de beelden voornamelijk figuratief. Vaak is alleen de vorm en kleur van het object belangrijk waarbij de basisvorm van het materiaal herkenbaar blijft.

Met brons wordt het resultaat vooral door de maker en de eigenschappen van het basismateriaal (was) bepaald.

Op dit moment werkt zij vooral met keramische materialen.

 

e-mail: i.verkleijvanoostrum@kpnmail.nl website: www.verbeeldinginsteen.nl /

www.kunstwerkinuitvoering.com

telefoon: 0180 316794

Bert Verkleij


Bert Verkleij, “Scandinavisch design” uit ………. Nederland!

bverkleij

Bert Verkleij (1946, Amsterdam) was van 1968 tot september 2005 in het onderwijs werkzaam. Sinds 2001 is hij als edelsmid ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (nr. 55298133) en bij Waarborg Holland in Gouda (nr. 27794). Vanaf 1 september 2005 is hij fulltime werkzaam als edelsmid.

Techniek

Bert Verkleij gebruikt voor zijn strak vormgegeven sieraden voornamelijk zilver, goud, titanium, edel- en halfedelstenen en soms ook andere materialen (UV-hars, ebbenhout, colorit). Titanium is verreweg zijn meest geliefde basismateriaal. Titanium is een metaal dat veel lichter is dan ijzer, veel sterker dan aluminium en vrijwel even corrosievast als platina. Daar staat tegenover dat het redelijk betaalbaar is, maar soms lastig te verwerken. Titanium is bijzonder “huidvriendelijk” en geeft daardoor nauwelijks risico op allergische klachten.

De kleurnuances die Bert Verkleij op zijn sieraden van titanium aanbrengt, verkrijgt hij door middel van anodiseren. Titanium wordt tijdens dit proces in een “chemisch badje” met gelijkstroom behandeld. De hoogte van de spanning (0-150 Volt), in combinatie met tijd en stroomsterkte, bepaalt de dikte en sterkte van de oxidelaag. De aard van de oxidelaag bepaalt het bereikte kleureffect. Door verhitting in een vlam ontstaan vaak prachtige “toevallige” kleuren. Door titanium te etsen, te schuren, te polijsten of te stralen kan het een sterk afwisselend uiterlijk krijgen. Voor de sieraden wordt gebruik gemaakt van “zuiver” titanium (99,9%)

Bij het vervaardigen van zilveren en gouden sieraden wordt gebruikgemaakt van eerste gehalte (“925”) zilver en 14 of 18 karaat goud. Elk zilveren of gouden sieraad is door Waarborg Holland op het juiste gehalte gekeurd en van de bijbehorende stempels voorzien. Ook is het uniek, geregistreerde “teken” van de maker erin aangebracht (BJV).

Ook kunt u kijken op www.edelsmidonline.nl of www.kunstwerkinuitvoering.com