Monthly Archives: december 2014

Opening expositie 2 2014/15


Bekijk hier de video registratie van de opening van de 2e expositie van seizoen 2014/15.

 

 

Deze promotiefilm is mogelijk gemaakt door dhr. A. Daci van Tournesol-ac.com.

tournesol

Tournesol Art & Culture is een creatieve, dynamische en multidisciplinaire organisatie, gericht op kunst, cultuur, educatie en entertainment. Tournesol, organiseert en voert projecten uit op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst, multimedia en educatie.

Geïnteresseerd ?, meer informatie kunt u vinden onder www.Tournesol-ac.com. 

Nico Peters


Nico Peters

peters

Nico haalt zijn inspiratie uit de hedendaagse vraagstukken, zowel de landelijke politiek als de wereldse politiek.

Hij probeert deze met een knipoog uit te beelden. Hij schildert met acryl op doek zowel vrij als in opdracht.

Zijn voorkeur is terug te vinden in zijn schilderijen nl. dieren

Marja Frijmann


Marja Frijmann.

Frijmann

Geboren in 1952 in Benthuizen en sinds 1980 woonachtig in Nieuwerkerk a/d IJssel,  tegenwoordig gemeente Zuidplas.

Ongeveer 8 jaar geleden is zij begonnen met tekenlessen.

Zij wilde direct gaan aquarelleren maar de docente vond dat je eerst goed moest kunnen tekenen voordat je kon gaan schilderen.
Zij heeft daar in 2 jaar veel geleerd over perspectieven en contrasten.
Daarna heeft zij een zomercursus aquarel gedaan bij een kasteel in Frankrijk. Haar liefde voor het realisme is daar naar voren gekomen.
Vervolgens is zij op zoek gegaan naar een kunstenaar waar zij de kneepjes van het vak verder kon leren.

Bij Anita Sachs heeft zij in de Hortus Botanicus in Leiden les gehad in botanisch schilderen.
Vanaf 2008 volgt zij lessen bij Lydia van Domburgh in Zoetermeer.

 

Lydia is een geweldige, veelzijdige kunstenares. Haar voorliefde ligt ook bij aquarelleren. Marja heeft dat een paar jaar volgehouden maar is toen overgestapt op Acryl.
In het begin waagde zij zich niet aan grote doeken maar inmiddels worden de doeken steeds groter en gaat zij gemengde technieken toepassen.
Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, reizen en musea bezoeken.

Anthon van Zuuren


Anthon van Zuuren ( 1946 )

zuuren
Tekenaar, schilder en vormgever van ideeën.

Dit jaar worden bij hem 2 begrippen aan elkaar gekoppeld: inpasbaar toepasbaar maken.

Het resultaat bestaat uit constructies van een brug, beesten, torens, kasten of andere bouwsels. Objecten waarvan kurk of MDF het basismateriaal vormen. In een aantal constructies ( bijv. de culisaurusmodellen ) staat dienstbaarheid voorop.

Daarnaast wordt de ruimte verkend op doekjes en panelen, sfeerbeelden van verlatenheid en verlangen in olieverf en worden de begrippen orde / chaos uitgewerkt in een vierkant reliëf ( gemengde techniek).

Sonja Hulstkamp


Sonja Hulstkamp

Hulstkamp
Sonja’s werk is heel verschillend.

De ene keer abstract, dan weer een stadsgezicht of sporters. Zij vind het leuk om zelf foto`s te maken om het daarna op doek te zetten. Zij werkt ook met paletmes en met allerlei karton, zand, draadjes e.d. en met acryl.

Ook de maten van haar doeken zijn verschillend.
Achteraf vindt ze dat ze veel te laat is begonnen met schilderen.

Zij wist niet dat het zo leuk zou zijn.
Dus met lessen begonnen en dat een 15 jaar gedaan
Zij is ook anderhalf jaar, door omstandigheden, niet aan schilderen toegekomen, maar zij wil nu de draad weer een beetje gaan oppakken.

Sonja Hulstkamp-Moret woont in Rotterdam.

Ron van Savoyen


Ron van Savoyen

Savoyen Gevoel en techniek. Gevoel voor materialen, vormgeving en techniek zijn de aspecten die in de kunst van Ron naar
voren komen.

Zijn opleiding en ervaring in de techniek zet hij in, om allerlei soorten materiaal te verwerken in zijn kunst. Hout, steen, andere organische materialen en vooral verschillende soorten metaal. Soms zijn er enkele subtiele metaalelementen van roestvrij staal, koper, aluminium of messing te vinden als aanvulling op de kleurige soms abstracte, soms meer figuratieve schilderingen.

Andere keren drukken grotere metaalcomposities de ruwere en scherpere kant van het leven uit. Maar zonder alle aandacht van de kijker op te vragen. De gevoelens en ervaringen die Ron probeert uit te drukken in Acryl- of Olieverf brengen nuance aan en weten te verrassen.
Door schilderkunst met metaaltechniek te combineren ontstaat er een spannend samenspel waarin de toeschouwer de paradoxen van het menselijk leven herkent.
Ron’s kunst is daardoor zoals hij zelf is; robuust en tegelijkertijd met veel gevoel.
Recentelijk is Ron begonnen met beeldhouwen en onderzoekt hij hoe hij dit materiaal kan combineren met zijn metaalcomposities.

Ron van Savoijen Wolga 54
2911 RB Nieuwerkerk a/d IJssel website: www.ronto.nl

Mariëtte van Noordenne


Mariëtte van Noordenne

Noordenne

Mariëtte woont en werkt in Moordrecht en is, na de docentenopleiding textiele werkvormen, handvaardigheid en tekenen 15 jaar in het onderwijs werkzaam geweest. Tijdens deze periode heeft zij voornamelijk wandobjecten van textiel (zijde en/of satijn) gemaakt in combinatie met kunststof.

De periode daarna, vanaf 1995 en werkzaam in de gehandicaptenzorg op kunstzinnig gebied, heeft zij de textiel in geruild voor schilderen met acryl. In haar schilderijen gebruikt zij naast acrylverf ook andere materialen zoals, papier, tyvek, koper, leer, olie en pastelkrijt( mixed media).
Haar schilderijen ontstaan meestal spontaan, vanuit een bepaald gevoel en zonder vooropgezet plan, kunnen daardoor tijdens het kreatief proces een aantal keren veranderen en kunnen daardoor qua stijl en kleur heel verschillend zijn.
Veelkleurigheid is echter wel een terugkerend kenmerk.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar, geeft Mariëtte ook schilderlessen met acrylverf in haar atelier in Moordrecht. Plezier in het schilderen en het ontwikkelen van je eigen stijl zijn de voornaamste uitgangspunten van deze lessen die steeds in oktober en januari van start gaan.

Mocht U geïnteresseerd zijn in haar schilderijen en/of haar schilderlessen, dan kunt U vrijblijvend contact opnemen via:
www.mariettedesign.nl of telefonisch 06-28923291

Karin Berg ”Art-of-Intuition”


Karin Berg

Karin Berg

Karin is een geboren en getogen Rotterdamse, vrouw, moeder en intuïtief kunstenaar.

Zij groeide op in een kunstzinnige familie, vandaar dat zij al jong   allerlei kunstzinnige uitingen vertoonde. Haar kunst
carrière begon Karin als modeontwerpster, dat uiteindelijk tot een serieuze business uitgroeide.
Vervolgens stortte zij zich op interieur styling. Geboeid door de
schoonheid en de vormen in de leefomgeving ontwaakte haar passie voor de beeldende kunst .

Karin noemt zich autodidact. Uiteraard heeft ze veel geleerd van vele kunstenaars, de geijkte opdrachten voltooid, maar ze noemt zichzelf liever iemand die de fascinatie voor het leven in al haar facetten wil vastleggen. Een kunstenaar wordt immers door het leven gevoed, geïnspireerd en gemotiveerd.

Karin maakt kunst zonder kaders, waarbij inspiratie, eigen creërend vermogen, vorm en de vrije uiting van kleur in kunst de basis voeren.

Karin vind het heerlijk om zich vrij te voelen in het gebruik van kleur en compositie. Het heeft best een lange tijd geduurd tot zij haar eigen stijl ontwikkelde. Zij is tevreden met wat zij nu doet, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd zo zal blijven Zelf zegt zij daar over: Ik denk dat je als kunstenaar de behoefte hebt om je te blijven verdiepen en vernieuwen. Uiteindelijk bleek dat abstract werken haar het meest aan het hart ligt.

Kunst uit het leven gegrepen: ”The Art of Intuition.”

Awards:

  • In November 2013 heeft zij in Bologna, Italië ”Premio Bertelli”
    award ontvangen voor haar werk.
  • Zowel in 2013 als in 2014 is zij genomineerd voor de Palm Art
    Award in Leipzig.

Wilt u meer werken zien van Karin Berg? Kijk dan op haar website: www.karinberg.nl

Gita Kalishoek


Gita Kalishoek

Kalishoek

Gita woont en werkt te Rotterdam.

Zo lang als zij zich kan herinneren heeft zij zich bezig gehouden met allerlei vormen van beeldende kunst, zoals tekenen, schilderen, boetseren en textiele werkvormen.

Op het gebied van de schilderkunst heeft zij cursussen gevolgd bij beeldend kunstenaar W. Stoop. Wat betreft het werken met zijde en vilt is zij autodidact.

Inspiratie haalt zij uit de natuur. Dit vormt voor haar een  onuitputtelijke bron van inspiratie. De prachtige herfstkleuren, de winterse structuren, het voorjaar met de tere kleuren, de contrasten in licht en donker tijdens de zomer, de sfeer van een vroege ochtend en ga zo maar door.

Met name de tegenstelling, van de schoonheid aan de ene kant en de hardheid van de natuur aan de andere kant, is interessant voor haar.

Al deze indrukken probeert zij zowel in haar schilderijen als in haar shawls en viltwerk te verwerken.

Haar werk is opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij kleur een belangrijk element is. Vanuit een eerste opzet werkt zij het onderwerp intuïtief verder uit. Tijdens dit proces is nog van alles mogelijk. Via eventuele nieuwe invalshoeken creëert zij haar eigen interpretatie van het onderwerp.

Momenteel bevindt zij zich graag op de grens van figuratie en abstractie, waarbij zij de essentie van het onderwerp probeert weer te geven.

Favoriete schilders zijn oa Rembrandt, Isaäc Israëls en glaskunstenaars zoals Gallé, Tiffany, Lalique en Dale Chihuly

Dorinda van Marrewijk


Dorinda van Marrewijk

Marrewijk

Dorinda is kleur, en kleur is Dorinda. Het is haar passie, én haar werk. En juist de combinatie van deze twee maakt dat dit ook echt uitstraalt  en doorwerkt in haar kleurschilderijen.

Dorinda werkt inmiddels 12 jaar voor zichzelf als kleurexpert, waarbij de taal van kleur de rode draad is. Kleur doet zoveel meer met ons mensen. Het voedt ons op alle lagen; fysiek, emotioneel en geestelijk. Door een kleur met onze ogen te ‘inhaleren’ kunnen we ons al zoveel prettiger voelen. Het maken van kleurige kunst is een deel van Dorinda’s passie; deze krijgt hierin ook daadwerkelijk
vorm en kleur.

De kleurkunst van Dorinda wordt nooit met voorbedachte rade gemaakt. Altijd als het gaat kriebelen en de kwasten tevoorschijn komen, meldt de kleur voor het schilderij zich als vanzelf. Ieder kleur met z’n eigen specifieke boodschap. Ook het maken van het schilderij gebeurt met passie en vol overgave. Het ontstáát.

Dit zie je terug in haar werken. De kleuren spreken en vertellen hun verhaal.

Bij aanschaf van een schilderij ontvangt de koper ook een beschrijving van de kleur. Zo kan een lievelingskleur veel herkenning bij de koper geven. De vorm, de invulling en het gevoel wat het oproept zal voor iedere kijker weer anders zijn. De communicatie van de kleur is universeel.
Dorinda van Marrewijk l www.kleurigezaken.nl l info@kleurigezaken.nl l 06-11318256