Monthly Archives: januari 2012

Eerste expositie januari 2012


De eerste expositie loopt van 14 t/m 23 januari 2012 en wordt verzorgd door Jacques Tange en Esther Zitman.
Jacques Tange is een gevestigde kunstenaar en heeft inmiddels naam gemaakt in de kunstwereld. Hij exposeert wereldwijd en hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om als beginnend kunstenaar een groot publiek te trekken.
Naast zijn zeer herkenbare schilderijen , pastels en litho’s werkt hij in ook in andere materialen zoals brons, kunsthars, keramiek en glas.
Tijdens de opening kan men Jacques Tange aan het werk zien. Voor meer informatie en voorbeelden van het werk van Jacques kunt u kijken op www.jacques-tange.com
Esther
Zitman
legt zich tegenwoordig voornamelijk toe op geënsceneerde fotografie. Meer informatie is te vinden op www.estherzitman.nl

WERKEN VAN JACQUES TANGE

The Big Bed Zo op het oog ligt een jongen geheel onschuldig te rusten in een te groot [ouderlijk] bed. Maar als de jongen nu een jonge Anders Behring Breivik is en de onschuld zal uitgroeien tot een monsterlijke obsessie. Dan wordt het geplooide rode dekbed een beladen heuvellandschap in Norge.

The-big-bed-75x160cm

Waiting for Picasso II De ultieme kunstenaar, de ster belaagd door bewonderaars, dagjesmensen en de pers, had zich teruggetrokken op zijn landgoed. De oude bok had zich verschansd achter een hek, beschermd door zijn laatste vrouw. Zelfs kinderen en kleinkinderen konden slechts, met een afspraak op zak tot de Zon doordringen.

Dat er naast triestheid ook humor in het werk zit lijkt ons duidelijk [Jacques Tange relativeerd het leven]. Een vrouwenliefhebber als Picasso zou twee langbenige, kortgerokte roodharige dames zelf nooit aan de poort hebben laten staan. Cerberus Jacqueline wist wat ze deed.

Waiting-for-Picasso-2-1

Refugees
Ogenschijnlijk en oppervlakkig bekeken maakt Jacques Tange schilderijen die een blije inslag lijken te hebben. Dat Jacques Tange niet alleen vrolijke schilderijen maakt is duidelijk te zien in het werk ”Refugees”. Vluchtellingen op weg van ellende naar ellende, een kar met familie en schamele bezittingen voortbewegend.
Overdrachtelijk zijn wij natuurlijk allen ”refugees”, voortgaand van geboorte naar het onontkoombare einde, ervaringen en herinneringen verzamelend en die moeizaam meesleurend.

Refugees-180x120cm-oil-on-canvas_1_1