Kunstwerk aan de Winkel


Ontstaan:
Medewerkers van Buurtwerk in de wijk Nesselande kregen met enige regelmaat de vraag van buurtbewoners of er op het gebied van kunst, activiteiten waren of zouden kunnen komen. Ook kwamen buurtbewoners zelf met ideeën voor activiteiten die met allerlei vormen van kunst te maken hadden. Die individuele ideën waren moeilijk te verwezenlijken en daarom heeft Buurtwerk toen het initiatief genomen om een groep buurtbewoners bij elkaar te brengen waaruit Kunstwerk aan de Winkel is ontstaan. Dit team wilde de leegstand in winkelcentrum Nesselande tegengaan en zocht tevens een ontmoetingsplaats voor lokale kunstenaars en buurtbewoners.

Dankzij de verhuurder hebben we de mogelijkheid gekregen om een leegstaand winkelpand om te bouwen tot een prachtige galerie, waar we ruimte bieden aan lokale kunstenaars om hun eigen werk te exposeren.

Doel:
KunstWerk aan de Winkel is een ontmoetingsplaats geworden waar de lokale kunstenaar en buurtbewoner elkaar treffen en elkaar stimuleren tot het maken en kopen van kunst.
Daarbij zorgen actieve buurtbewoners zonder winstoogmerk dat de galerie op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag toegankelijk is voor het winkelend publiek.

Expositie:
Wij proberen bij iedere expositie een goede mix te maken tussen verschillende vormen van kunst zoals schilderen, beeldhouwen, metalen objecten maar ook met kunst waar niet zo snel aan gedacht wordt zoals hoeden, tassen of sloophout.
We houden een selectie van de kunstenaars en daarin is een mix van amateur kunstenaars en (semi) professionele kunstenaars te zien.
Door deze grote verscheidenheid horen wij van veel bezoekers lovende commentaren die men ook in het gastenboek schrijft.
P1010303
“KunstWerk aan de Winkel”  is eind 2011 opgericht door:
  • Fred Meyer, als toenmalig vertegenwoordiger van  Kunstkring Prins Alexander
  • Guy Land, penningmeester van kunstkring Prins Alexander
  • Raymond van Driel kwam vanuit de expostiecommissie “De Kristal”   Nesselande
  • Tineke van den Berg, sociaal cultureel werker van Buurtwerk.nl
  • Jolanda van der Heiden, toenmalig stagiaire van Orion-Camphill (SCW)
  • Jan Lemmers, voorzitter van WONIO
  • Astrid Vonk, kunstenaar en leerkracht schilderen
  • Yvon van Oorschot, van CurZus & Zo
  • Ivonne van den Nieuwendijk, kunstenaar
  • Marije de Wijn, kunstenaar
Gevestigde kunstenaars:
Daarnaast nodigen wij voor iedere expositie een reeds gevestigde kunstenaar uit. Zo hebben o.a. de volgende kunstenaars al bij ons geëxposeerd;
Jacques Tange http://www.jacques-tange.com/
Carry van Delft http://www.carryvandelft.nl/
Julia Wooning http://www.juliawoning.com/
Roel Hofman http://www.roelhofman.nl/
Erik Loman http://www.erikloman.com/
Susan Ruiter http://www.susanruiter.nl/
Hans Hartman http://www.galeries.nl/mnkunstenaar.asp?artistnr=2760&vane=1&em=&meer=&sessionti=192345010