Expositie 5 2014

Reacties uitgeschakeld voor Expositie 5 2014

 Op zondag 11 mei, werd om 14:00 uur de 5de expositie van seizoen 2013/2014 in KUNSTwerk aan de Winkel officieel geopend.

De exposanten van deze expositie zijn:

Willem Bijl, Mevrouw J.W. Boot, Angelique Breevoort, Angela van Damme, Marianne Goeree-Roth, Marieke de Koning, Michiel Kuijper, Dorinda van Marrewijk, Jenny Olde Monnikhof, Nicolette Schuring en Frans Vonk. Zij exposeren hun werk t/m 22 juni. Ook de voormalige voorzitter van de deelgemeente Prins Alexander, de heer Frans van der Hilst, exposeert mee.

De expositie werd geopend door de heer Daniel Viergever, kunstliefhebber en directeur/eigenaar van Camping De Brem in Renesse. Daniel bood een verblijf in een 6 persoons bungalow aan en Jolanda van der Heiden heeft deze prijs gewonnen door middel van lootjes trekken.

Opnieuw is er een boeiende selectie gemaakt van het aangeboden werk. De kunstenaars komen uit de deelgemeente Prins Alexander en de direct aangrenzende gemeentes, Zuidplas, Nieuw Terbregge en Capelle aan den IJssel.

exposanten 5 2014

Op elke expositie wordt er een bekende kunstenaar uitgenodigd om mee te exposeren. Dit keer is Ton Kalishoek gevraagd om zijn werk te laten zien.

Ton maakt objecten, schilderijen en wandpanelen. Ton’s werk kenmerkt zich door sterke tegenstellingen. Strak lijnenspel versus warme ronde vormen en felle, vrolijke kleuren tegen een gitzwarte achtergrond. Ze geven uiting aan Ton zijn afkeer van de trend om mensen te zien als objecten, een deel van een massa. In zijn werk visualiseert hij dit door deze gelaat loze, anonieme mens in emotioneel beladen situaties te plaatsen. Hij probeert hierbij de interesse te wekken naar de vraag wie deze mensen zijn Wat drijft ze? Wat gaat er in henom? Voor meer info over Ton en zijn werk zie www.tonkalishoek.com

De Galerie is vrij toegankelijk en is geopend op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondag middag van 13:00 – 17:00 uur.

Na deze expositie volgt een zomer pauze waarna we in september weer met nieuwe exposities de buurt zullen verrassen. Indien u interesse heeft om vanaf september te exposeren stuur dan een mail naarkwadw12@gmail.com en vermeld daarbij wat voor kunst u wilt exposeren.

Mocht u interesse hebben om de winkel als vrijwilliger te bemannen dan kunt u dat ook kenbaar maken door een mail te sturen naarkwadw12@gmail.com
Voor meer informatie zie de website www.kunstwerkaandewinkel.nl of mail uw vraag naar bovenstaand email adres
KUNSTwerk aan de Winkel is te vinden op het Maltaplein 56, Winkelboulevard Rotterdam-Nesselande.