Blog Archives

Nico Peters


Nico Peters

peters

Nico haalt zijn inspiratie uit de hedendaagse vraagstukken, zowel de landelijke politiek als de wereldse politiek.

Hij probeert deze met een knipoog uit te beelden. Hij schildert met acryl op doek zowel vrij als in opdracht.

Zijn voorkeur is terug te vinden in zijn schilderijen nl. dieren

Marja Frijmann


Marja Frijmann.

Frijmann

Geboren in 1952 in Benthuizen en sinds 1980 woonachtig in Nieuwerkerk a/d IJssel,  tegenwoordig gemeente Zuidplas.

Ongeveer 8 jaar geleden is zij begonnen met tekenlessen.

Zij wilde direct gaan aquarelleren maar de docente vond dat je eerst goed moest kunnen tekenen voordat je kon gaan schilderen.
Zij heeft daar in 2 jaar veel geleerd over perspectieven en contrasten.
Daarna heeft zij een zomercursus aquarel gedaan bij een kasteel in Frankrijk. Haar liefde voor het realisme is daar naar voren gekomen.
Vervolgens is zij op zoek gegaan naar een kunstenaar waar zij de kneepjes van het vak verder kon leren.

Bij Anita Sachs heeft zij in de Hortus Botanicus in Leiden les gehad in botanisch schilderen.
Vanaf 2008 volgt zij lessen bij Lydia van Domburgh in Zoetermeer.

 

Lydia is een geweldige, veelzijdige kunstenares. Haar voorliefde ligt ook bij aquarelleren. Marja heeft dat een paar jaar volgehouden maar is toen overgestapt op Acryl.
In het begin waagde zij zich niet aan grote doeken maar inmiddels worden de doeken steeds groter en gaat zij gemengde technieken toepassen.
Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, reizen en musea bezoeken.

Anthon van Zuuren


Anthon van Zuuren ( 1946 )

zuuren
Tekenaar, schilder en vormgever van ideeën.

Dit jaar worden bij hem 2 begrippen aan elkaar gekoppeld: inpasbaar toepasbaar maken.

Het resultaat bestaat uit constructies van een brug, beesten, torens, kasten of andere bouwsels. Objecten waarvan kurk of MDF het basismateriaal vormen. In een aantal constructies ( bijv. de culisaurusmodellen ) staat dienstbaarheid voorop.

Daarnaast wordt de ruimte verkend op doekjes en panelen, sfeerbeelden van verlatenheid en verlangen in olieverf en worden de begrippen orde / chaos uitgewerkt in een vierkant reliëf ( gemengde techniek).

Sonja Hulstkamp


Sonja Hulstkamp

Hulstkamp
Sonja’s werk is heel verschillend.

De ene keer abstract, dan weer een stadsgezicht of sporters. Zij vind het leuk om zelf foto`s te maken om het daarna op doek te zetten. Zij werkt ook met paletmes en met allerlei karton, zand, draadjes e.d. en met acryl.

Ook de maten van haar doeken zijn verschillend.
Achteraf vindt ze dat ze veel te laat is begonnen met schilderen.

Zij wist niet dat het zo leuk zou zijn.
Dus met lessen begonnen en dat een 15 jaar gedaan
Zij is ook anderhalf jaar, door omstandigheden, niet aan schilderen toegekomen, maar zij wil nu de draad weer een beetje gaan oppakken.

Sonja Hulstkamp-Moret woont in Rotterdam.

Ron van Savoyen


Ron van Savoyen

Savoyen Gevoel en techniek. Gevoel voor materialen, vormgeving en techniek zijn de aspecten die in de kunst van Ron naar
voren komen.

Zijn opleiding en ervaring in de techniek zet hij in, om allerlei soorten materiaal te verwerken in zijn kunst. Hout, steen, andere organische materialen en vooral verschillende soorten metaal. Soms zijn er enkele subtiele metaalelementen van roestvrij staal, koper, aluminium of messing te vinden als aanvulling op de kleurige soms abstracte, soms meer figuratieve schilderingen.

Andere keren drukken grotere metaalcomposities de ruwere en scherpere kant van het leven uit. Maar zonder alle aandacht van de kijker op te vragen. De gevoelens en ervaringen die Ron probeert uit te drukken in Acryl- of Olieverf brengen nuance aan en weten te verrassen.
Door schilderkunst met metaaltechniek te combineren ontstaat er een spannend samenspel waarin de toeschouwer de paradoxen van het menselijk leven herkent.
Ron’s kunst is daardoor zoals hij zelf is; robuust en tegelijkertijd met veel gevoel.
Recentelijk is Ron begonnen met beeldhouwen en onderzoekt hij hoe hij dit materiaal kan combineren met zijn metaalcomposities.

Ron van Savoijen Wolga 54
2911 RB Nieuwerkerk a/d IJssel website: www.ronto.nl

Mariëtte van Noordenne


Mariëtte van Noordenne

Noordenne

Mariëtte woont en werkt in Moordrecht en is, na de docentenopleiding textiele werkvormen, handvaardigheid en tekenen 15 jaar in het onderwijs werkzaam geweest. Tijdens deze periode heeft zij voornamelijk wandobjecten van textiel (zijde en/of satijn) gemaakt in combinatie met kunststof.

De periode daarna, vanaf 1995 en werkzaam in de gehandicaptenzorg op kunstzinnig gebied, heeft zij de textiel in geruild voor schilderen met acryl. In haar schilderijen gebruikt zij naast acrylverf ook andere materialen zoals, papier, tyvek, koper, leer, olie en pastelkrijt( mixed media).
Haar schilderijen ontstaan meestal spontaan, vanuit een bepaald gevoel en zonder vooropgezet plan, kunnen daardoor tijdens het kreatief proces een aantal keren veranderen en kunnen daardoor qua stijl en kleur heel verschillend zijn.
Veelkleurigheid is echter wel een terugkerend kenmerk.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar, geeft Mariëtte ook schilderlessen met acrylverf in haar atelier in Moordrecht. Plezier in het schilderen en het ontwikkelen van je eigen stijl zijn de voornaamste uitgangspunten van deze lessen die steeds in oktober en januari van start gaan.

Mocht U geïnteresseerd zijn in haar schilderijen en/of haar schilderlessen, dan kunt U vrijblijvend contact opnemen via:
www.mariettedesign.nl of telefonisch 06-28923291

Karin Berg ”Art-of-Intuition”


Karin Berg

Karin Berg

Karin is een geboren en getogen Rotterdamse, vrouw, moeder en intuïtief kunstenaar.

Zij groeide op in een kunstzinnige familie, vandaar dat zij al jong   allerlei kunstzinnige uitingen vertoonde. Haar kunst
carrière begon Karin als modeontwerpster, dat uiteindelijk tot een serieuze business uitgroeide.
Vervolgens stortte zij zich op interieur styling. Geboeid door de
schoonheid en de vormen in de leefomgeving ontwaakte haar passie voor de beeldende kunst .

Karin noemt zich autodidact. Uiteraard heeft ze veel geleerd van vele kunstenaars, de geijkte opdrachten voltooid, maar ze noemt zichzelf liever iemand die de fascinatie voor het leven in al haar facetten wil vastleggen. Een kunstenaar wordt immers door het leven gevoed, geïnspireerd en gemotiveerd.

Karin maakt kunst zonder kaders, waarbij inspiratie, eigen creërend vermogen, vorm en de vrije uiting van kleur in kunst de basis voeren.

Karin vind het heerlijk om zich vrij te voelen in het gebruik van kleur en compositie. Het heeft best een lange tijd geduurd tot zij haar eigen stijl ontwikkelde. Zij is tevreden met wat zij nu doet, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd zo zal blijven Zelf zegt zij daar over: Ik denk dat je als kunstenaar de behoefte hebt om je te blijven verdiepen en vernieuwen. Uiteindelijk bleek dat abstract werken haar het meest aan het hart ligt.

Kunst uit het leven gegrepen: ”The Art of Intuition.”

Awards:

  • In November 2013 heeft zij in Bologna, Italië ”Premio Bertelli”
    award ontvangen voor haar werk.
  • Zowel in 2013 als in 2014 is zij genomineerd voor de Palm Art
    Award in Leipzig.

Wilt u meer werken zien van Karin Berg? Kijk dan op haar website: www.karinberg.nl

Gita Kalishoek


Gita Kalishoek

Kalishoek

Gita woont en werkt te Rotterdam.

Zo lang als zij zich kan herinneren heeft zij zich bezig gehouden met allerlei vormen van beeldende kunst, zoals tekenen, schilderen, boetseren en textiele werkvormen.

Op het gebied van de schilderkunst heeft zij cursussen gevolgd bij beeldend kunstenaar W. Stoop. Wat betreft het werken met zijde en vilt is zij autodidact.

Inspiratie haalt zij uit de natuur. Dit vormt voor haar een  onuitputtelijke bron van inspiratie. De prachtige herfstkleuren, de winterse structuren, het voorjaar met de tere kleuren, de contrasten in licht en donker tijdens de zomer, de sfeer van een vroege ochtend en ga zo maar door.

Met name de tegenstelling, van de schoonheid aan de ene kant en de hardheid van de natuur aan de andere kant, is interessant voor haar.

Al deze indrukken probeert zij zowel in haar schilderijen als in haar shawls en viltwerk te verwerken.

Haar werk is opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij kleur een belangrijk element is. Vanuit een eerste opzet werkt zij het onderwerp intuïtief verder uit. Tijdens dit proces is nog van alles mogelijk. Via eventuele nieuwe invalshoeken creëert zij haar eigen interpretatie van het onderwerp.

Momenteel bevindt zij zich graag op de grens van figuratie en abstractie, waarbij zij de essentie van het onderwerp probeert weer te geven.

Favoriete schilders zijn oa Rembrandt, Isaäc Israëls en glaskunstenaars zoals Gallé, Tiffany, Lalique en Dale Chihuly

Dorinda van Marrewijk


Dorinda van Marrewijk

Marrewijk

Dorinda is kleur, en kleur is Dorinda. Het is haar passie, én haar werk. En juist de combinatie van deze twee maakt dat dit ook echt uitstraalt  en doorwerkt in haar kleurschilderijen.

Dorinda werkt inmiddels 12 jaar voor zichzelf als kleurexpert, waarbij de taal van kleur de rode draad is. Kleur doet zoveel meer met ons mensen. Het voedt ons op alle lagen; fysiek, emotioneel en geestelijk. Door een kleur met onze ogen te ‘inhaleren’ kunnen we ons al zoveel prettiger voelen. Het maken van kleurige kunst is een deel van Dorinda’s passie; deze krijgt hierin ook daadwerkelijk
vorm en kleur.

De kleurkunst van Dorinda wordt nooit met voorbedachte rade gemaakt. Altijd als het gaat kriebelen en de kwasten tevoorschijn komen, meldt de kleur voor het schilderij zich als vanzelf. Ieder kleur met z’n eigen specifieke boodschap. Ook het maken van het schilderij gebeurt met passie en vol overgave. Het ontstáát.

Dit zie je terug in haar werken. De kleuren spreken en vertellen hun verhaal.

Bij aanschaf van een schilderij ontvangt de koper ook een beschrijving van de kleur. Zo kan een lievelingskleur veel herkenning bij de koper geven. De vorm, de invulling en het gevoel wat het oproept zal voor iedere kijker weer anders zijn. De communicatie van de kleur is universeel.
Dorinda van Marrewijk l www.kleurigezaken.nl l info@kleurigezaken.nl l 06-11318256

Astrid Morales – van Hoek


Astrid Morales – van Hoek.

Astrid van Hoek

Het werk wat Astrid maakt kan zeer gevarieerd zijn. Niet alleen in de afzonderlijke werken ten opzichte van elkaar maar soms ook in één enkel stuk. De basis hiervoor is gelegd door het volgen van cursussen  via de Vrije Academie en het Nut, aangevuld met specifieke schildercursussen zoals bijvoorbeeld aquarelleren, acryl, pastel, was- en krijttechnieken. Soms gebruikt zij deze technieken door elkaar heen en combineer het dan tot één stuk.

Naast de kunstzinnige kant is zij zeer geïnteresseerd in de spirituele zijde van het leven. Ooit begonnen met een cursus Quantum Touch en intuïtieve ontwikkeling. Vervolgens heeft zij een opleiding Tera- Mai © gevolgd. Een speciale zwaardere vorm van Reiki, waarin zij de 1e en 2e graad heeft behaald. Later heeft zij deze de opleidingen aangevuld met psychometrie en shiatsu.

 

Het is vooral de combinatie van de bovenstaande opleidingen die haar de inspiratie geven tot het maken van kunstwerken die sterk verbonden zijn met de spirituele kant van het leven.

Naast schilderen is het ontwerpen van kledingstukken, tassen en omslagdoeken, met verrassende elementen, een onderdeel wat behoort tot haar aandachtsgebied.

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande  of over de kunstwerken  dan kunt u altijd met haar contact opnemen via de onderstaande mogelijkheden. Ook kunt u kijken op haar website.

Mobiel: 06 – 17 47 43 24

E-mail: astridvanhoek@upcmail.nl

Website: www.astridvanhoek.nl

Anneke Brussee


Anneke Brussee

Brussee

Als kind experimenteerde Anneke al met verf en probeerde van alles   uit, verschillende materialen en technieken door elkaar. Haar schilderijen kenmerken zich dan ook door grote diversiteit.

Zij werkt veel met zand, papier en organische materialen. Door het volgen van diverse cursussen heeft zij deze technieken verder ontwikkeld. Haar stijl is impressionistisch/expressionistisch, maar ook in het abstracte voelt zij zich thuis.

Veel inspiratie haalt zij uit de reizen die zij maakt.

Ook werkt zij regelmatig op locatie. Het onderwerp is voor haar bepalend in welke stijl en met welke materialen zij gaat werken.

Ineke Verkleij – Van Oostrum


Ineke Verkleij- Van Oostrum

iverkleij

Ineke Verkleij ( 1948 ) was tot 2011 werkzaam in het basisonderwijs.

Ongeveer 15 jaar geleden exposeerde zij in een aantal galerieën haar schilderijen. Niet lang daarna begon zij met het maken van beelden in steen. Modelleren in was en het daarna laten gieten in brons biedt haar nog meer mogelijkheden om zich te uiten.

Verbeelding ziet zij als het maken van een beeld. In eerste instantie waren de beelden voornamelijk figuratief. Vaak is alleen de vorm en kleur van het object belangrijk waarbij de basisvorm van het materiaal herkenbaar blijft.

Met brons wordt het resultaat vooral door de maker en de eigenschappen van het basismateriaal (was) bepaald.

Op dit moment werkt zij vooral met keramische materialen.

 

e-mail: i.verkleijvanoostrum@kpnmail.nl website: www.verbeeldinginsteen.nl /

www.kunstwerkinuitvoering.com

telefoon: 0180 316794

Bert Verkleij


Bert Verkleij, “Scandinavisch design” uit ………. Nederland!

bverkleij

Bert Verkleij (1946, Amsterdam) was van 1968 tot september 2005 in het onderwijs werkzaam. Sinds 2001 is hij als edelsmid ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (nr. 55298133) en bij Waarborg Holland in Gouda (nr. 27794). Vanaf 1 september 2005 is hij fulltime werkzaam als edelsmid.

Techniek

Bert Verkleij gebruikt voor zijn strak vormgegeven sieraden voornamelijk zilver, goud, titanium, edel- en halfedelstenen en soms ook andere materialen (UV-hars, ebbenhout, colorit). Titanium is verreweg zijn meest geliefde basismateriaal. Titanium is een metaal dat veel lichter is dan ijzer, veel sterker dan aluminium en vrijwel even corrosievast als platina. Daar staat tegenover dat het redelijk betaalbaar is, maar soms lastig te verwerken. Titanium is bijzonder “huidvriendelijk” en geeft daardoor nauwelijks risico op allergische klachten.

De kleurnuances die Bert Verkleij op zijn sieraden van titanium aanbrengt, verkrijgt hij door middel van anodiseren. Titanium wordt tijdens dit proces in een “chemisch badje” met gelijkstroom behandeld. De hoogte van de spanning (0-150 Volt), in combinatie met tijd en stroomsterkte, bepaalt de dikte en sterkte van de oxidelaag. De aard van de oxidelaag bepaalt het bereikte kleureffect. Door verhitting in een vlam ontstaan vaak prachtige “toevallige” kleuren. Door titanium te etsen, te schuren, te polijsten of te stralen kan het een sterk afwisselend uiterlijk krijgen. Voor de sieraden wordt gebruik gemaakt van “zuiver” titanium (99,9%)

Bij het vervaardigen van zilveren en gouden sieraden wordt gebruikgemaakt van eerste gehalte (“925”) zilver en 14 of 18 karaat goud. Elk zilveren of gouden sieraad is door Waarborg Holland op het juiste gehalte gekeurd en van de bijbehorende stempels voorzien. Ook is het uniek, geregistreerde “teken” van de maker erin aangebracht (BJV).

Ook kunt u kijken op www.edelsmidonline.nl of www.kunstwerkinuitvoering.com

EXPOSITIE 1 2014/2015


Helaas is deze expositie afgelopen. In totaal hebben we 825 bezoekers ontvangen in de galerie. De volgende expositie wordt geopend op zondag 14 december om 14.00 uur.

EERSTE EXPOSITIE nieuwe seizoen

Om de acht weken is er een nieuwe expositie in de buurtgalerie KUNSTwerk aan de winkel te zien. Op zondag 14 september om 14.00 uur werd de expositie geopend door dhr. Corstiaan Breedveld (voorzitter van de Gebiedscommissie). 

Opnieuw is er een boeiende selectie gemaakt van het aangeboden werk. De kunstenaars komen uit de deelgemeente Prins Alexander en de direct aangrenzende gemeentes, Zuidplas, Nieuw Terbregge en Capelle aan den IJssel.

Kunstminnende vrijwilligers genieten er van om van elke expositie een waar museum te maken. Technieken, stijlen, kleuren en niveaus worden zo gekozen dat de verschillende werken een compleet plaatje worden.

De exposanten; Ria Suchorski, Kitty van der Linden, Bert Ernooij, Annemieke van Oosten, Ingrid Olieman, Simone van Beers, Anita van de Torre, Susan Broman, Wanja Meijer, Irina van den Broek, Tom Melsen, Els Mulder en Joke Diehle zijn tijdens de opening aanwezig en vertellen met plezier het verhaal bij hun werk.

De galerie is vrij toegankelijk  en is geopend op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondag middag van 13:00 – 17:00 uur.

Mocht u interesse hebben om de winkel als vrijwilliger te bemannen dan kunt u dat kenbaar maken door een mail te sturen. Voor meer informatie zie de website www.kunstwerkaandewinkel.nl  of kwadw12@gmail.com of tineke.vandenberg@buurtwerk.nl

KunstWerk aan de Winkel is te vinden op het Maltaplein 56, Winkelcentrum Boulevard, Rotterdam-Nesselande.

 

DSC01442 DSC01440 DSC01438 DSC01437 DSC01436 DSC01435 DSC01434 DSC01432 DSC01431 DSC01430 DSC01429 DSC01428 DSC01425 DSC01423 DSC01417 DSC01412 DSC01411 DSC01407 DSC01405 DSC01397 DSC01392 DSC01391 DSC01389 DSC01386 DSC01382 DSC01381 DSC01379 DSC01376 DSC01373 DSC01368 DSC01363 DSC01354 IMG_9661 IMG_9659 IMG_9658 IMG_9655 IMG_9654 IMG_9653 IMG_9652 IMG_9651 IMG_9650 IMG_9649 IMG_9647 IMG_9627 IMG_9626 IMG_9625 IMG_9624 IMG_9623 IMG_9622 IMG_9621 IMG_9620 IMG_9619 IMG_9618 IMG_9617 IMG_9616 IMG_9615 IMG_9614